Regler for el installationer

Duo Teknik udfører alle former for elinstallationer samt udfører vedligeholdelse på eksisterende installationer. Få efterset ejendommens installationer med jævne mellemrum så der opnås sikkerhed for at en eventuel fejlstrømsafbryder virker tilfredsstillende og den nødvendige jordforbindelse er til stede.

Duo Teknik kan gennemmåle Deres installation for fejl og lign. samt om HFI/HPFI relæet opfylder lovens krav.
Alt bliver målt med nyt måleudstyr så vi kan dokumentere alle måleresultater som loven kræver af moderne installationer i dag.​

HFI/HPFI – El installationer

D. 1/7-2008 SKAL ALLE ELINSTALLATIONER I PRIVATE HJEM VÆRE BESKYTTET MED EN HFI/HPFI AFBRYDER.

Ny regler sætter fokus på HPFI. Fra den 1. januar 2008 er alle elinstallationer omfattet af kravet HPFI-afbryder til beskyttelse mod elektrisk stød. Kravet gælder almindelige stikkontakter med mærkestrøm til og med 16A, samt andre tilslutningssteder i faste installationer med overstrømsbeskyttelse til og med 20A. De nye bestemmelser gælder stort set alle installationsområder fra bolig og kontorer til installationer i industrivirksomheder.

​Eksisterende installationer skal senest pr. 1. juli 2008 være forsynet med HPFI-afbryder. Dog kan bestående HFI-afbrydere i visse tilfælde opfylde kravene. Du bør derfor gennemgå og teste dine installationer, så du er sikker på at de lever op til de nye krav og i nødvendigt omfang opdatere dine installationer. Et forslag kan være at bruge den kompakte kombinationsudgave af en HPFI-afbryder og en automatiksikring!

Sikkerhedsstyrelsen oplyser, at ca. 40% af alle elinstallationer ikke opfylder de nye krav, (pr. 1/7-2008).

Ved anvendelse af elektroniske reguleringer/styringer skal der anvendes en HPFI afbryder, f.eks. vaskemaskiner, opvaskemaskiner, computere, lysdæmpere og lign.