Smart House

Duo Teknik tilbyder smart-house – fremtidens hus med intelligent og fleksibel styring af alle husets el-artikler.

Med avancerede kombinationer og unikke programmeringer kan du ved hjælp af et enkelt tryk på en knap blandt andet styre elinstallationer og tyverialamer – i både eksisterende huse og nybyggeri.

Smart-house er en smart løsning, da det både giver komfort, fleksibilitet, store besparelser, overblik og sikkerhed. Det er ganske enkelt styring og programmering af alle el-artikler i hjemmet.

Duo Teknik har ekspertisen til at udføre installationen samt rådgive dig, så du kommer på rette vej.​

SYSTEMET

Smart-house bygger på Dupline-systemet, der er et såkaldt bus-system. Det vil sige en installationsbus, der i to ledninger sender signaler rundt i huset til diverse afbrydere, termostater, sensorer, relæer og andre komponenter.

Den centrale enhed er smart-house-controlleren – den intelligente enhed – der ved programmering styrer de valgte komponenter. Controlleren kan placeres overalt i installationen. Den placeres typisk på den centrale gruppetavle i husets bryggers.

Hver af husets afbrydere og termostater tildeles et navn, som bruges ved programmeringen, hvor eksempelvis alt loftslys i stuen kan samles i én gruppe, eller en sluk-alt-funktion kan kobles på en kontakt ved yderdøren. Programmeringen foregår fra en almindelig pc.

Smart-house adskiller sig fra markedets øvrige systemer ved, at man til enhver tid kan udvide eller ændre systemet ved at koble sig direkte ind på “bussen” ethvert sted i huset. Dermed slipper man for at trække metervis af ledningskabler tilbage til gruppetavlen.

SÅ NEMT ER DET

Smart-house kan let installeres i såvel nyt som eksisterende byggeri, hvor den gamle installation i mange tilfælde kan “genbruges”, uden der skal trækkes nye rør og kabler.

Din opgave er – med vejledning fra Duo Teknik – at udarbejde en oversigt over de ønskede funktioner. Hvilke lamper skal fungere sammen, hvordan og hvornår skal diverse funktioner automatisk tænde og slukke, og skal der tilkobles lysdæmpere, alarmer, følere, fjernbetjening?

Derefter programmerer installatøren den valgte løsning, som hurtigt kan kodes om, hvis dit behov ændrer sig. Faktisk kan du selv ændre flere parametre fra husets pc – for eksempel timerfunktioner og temperaturstyring.

Smart-house er et intelligent netværk helt ud til kontakterne, der er udstyret med en programmerbar Dupline-chip.

Når du installerer smart-house i dit hjem, installerer du samtidig komfort i hverdagen. Du kan lade én kontakt fungere som lyseslukker i hele stuen, så du slipper for at gå rundt til hver enkelt lampe.

Du kan installere bevægelsesfølere, så lyset tændes automatisk, når du træder ind i køkkenet, badeværelset eller hen til trappen, og du kan med ét tryk ved indgangen aktivere udvalgt lys i hele huset – samt måske stereoanlægget.

Tilsvarende kan du med et enkelt tryk sikre dig, at alt lys er slukket, når du tager hjemmefra. Lys, varme, ventilation og alarmer kan programmeres, så de fungerer efter netop dit behov. Også med fjernbetjening. Mulighederne er mange – valget er dit.

Sikkerheden er af afgørende betydning i dit eget hjem, for eksempel når det gælder brandalarm og tyverisikring. Det må ikke svigte på grund af et dødt batteri eller andet.

Sikkerheden for at tingene virker får du med smart-house-installationen, der egentlig er “overdimensioneret” til et parcelhus.

Smart-house er bygget op omkring Dupline Fieldbus-systemet, der er udviklet af Carlo Gavazzi til industriel automatisering. Systemet anvendes verden over i miner, lufthavne, jernbaner, hoteller og i virksomheder, hvor driftssikkerheden er af vital betydning.​

ØKONOMI

Der er god økonomi i at installere varmestyring og styring af lys og andre elektriske installationer, så der ikke er blus på i nattetimer, og når huset står tomt.

Der er samtidig god økonomi i at vælge det fremtidssikrede smart-house-system til såvel eksisterende som nyt byggeri.

I det eksisterende byggeri kan dele af den gamle installation ofte genbruges, og da smart-house-systemet kun kræver to ledere, spares der både ledningsmeter og besvær i forhold til konkurrerende systemer.

Også hvis systemet senere skal udvides, er smart-house den billigste løsning, da man kan udbygge systemet, uden at føre ledninger tilbage til den centrale kontrolenhed.

Smart-house er den mest fleksible løsning på markedet. Det er en ægte netværks-installation, et bus-system, og dermed en sikker investering i fremtiden. Systemet kan udbygges, uden der skal trækkes nye ledninger tilbage til kontroltavlen, der typisk hænger i bryggerset.

Med smart-house kobler installatøren simpelthen den nye funktion direkte på ledningen, der hvor den skal bruges. Det giver også en kæmpe fordel i de tilfælde, hvor smart-house skal videreføres til en tilbygning.

Systemet er også forberedt til, at du selv kan programmere og styre det via internet og mobiltelefonen.

DIT HUS KAN NEMT BLIVE ET SMART-HOUSE

Uanset om du bor i en ældre villa, eller har planer om nybyggeri, er din smart-house-forhandler klar til at gøre systemet til en del af din dagligdag – med al den komfort, det indebærer. Og så er det nemt, sikkert, fleksibelt og økonomisk.

SIKKERHEDSLYS:

​En bevægelsesføler sørger for, at lyset ved indkørsel, havegang og hoveddør tænder, når du kommer sent hjem – eller får uventede gæster til aften.

TÆND/SLUK-UR:

​I den kolde tid kan du programmere den elektriske motorvarmer via smart-house-systemets tænd/sluk-ur – og du kan vælge, at motoren kun skal forvarmes på hverdage. Du kan også lade motorvarmeren være afhængig af udetemperaturen ved hjælp af en temperatursensor.

SLUK OVNEN:

Med et tryk får du sikkerhed for, at børnene ikke tænder for ovn, kogeplader, kaffemaskine og andre el-apparater, når du ikke er i nærheden. Du kan også vælge at styre de farlige elartikler med en timer, så de er koblet fra på bestemte tidspunkter.

“HUS-BEBOET” STYRING:

​Når du er på ferie, lever huset sit eget liv. Huset optager dine daglige rutiner for den sidste uge og afspiller disse, imens du er på ferie. Så virker det som om, huset er beboet, og lyset tænder ikke bare efter et ur, som indbrudstyve let kan gennemskue.

Sluk alt: Du klikker på én kontakt og kan forlade hjemmet i forvisning om, at alt lys og udvalgte elartikler er slukket.

SIKKERHEDSKONTROL:

​Du behøver ikke gå hele huset igennem for at tjekke vinduer og yderdøre, inden du går. På et kontrolpanel eller det mere avancerede “touch screen” kan du hurtigt se, hvor der eventuelt ikke er lukket.

SMS-BESKED:

​Når dit smart-house-system integreres med din mobiltelefon, opnår du en ekstra sikkerhed og fleksibilitet. Du modtager en SMS-besked fra dit hjem, hvis en alarm er gået i gang – og du kan hurtigt rekvirere den nødvendige hjælp.

Du kan også gå “aktivt” ind i huset via SMS og ændre på forskellige parametre. Eksempelvis kan du vælge sluk-alt-funktionen, hvis du har glemt at slukke for strygejernet eller kogepladen – eller du kan skrue op for varmen, hvis du tager tidligere hjem end forventet.

Dit smart-house starter ved første kontakt