Kan jeg få en varmepumpe?

Hvis du har el-varme eller står overfor at skulle skifte dit gamleoliefyr eller gamle gaskedel, vil det i langt de fleste tilfælde godt kunne betale sig at skifte til en varmepumpe​.

LUFT/LUFT

Særligt huse med el-varme er velegnet til at få installeret en varmepumpe. Der vil være mange penge at spare ved brug af en varmepumpe, i stedet for elradiatorer. På grund af varmepumpens muligheder for at udnytte den varme, der er i luften, får man en masse energi gratis.

En luft til luft varmepumpe vil ikke kunne erstatte hele husets el-opvarmining. Der vil skulle flere til. Men den kan være et rigtig godt supplement.

Luft til luft varmepumpen vil også kunne køle luften om sommeren, men så skal man være opmærksom på, at der ikke kan opnåes tilskud til installationen af den.

LUFT/VAND

En luft til vand varmepumpe vil kunne erstatte huset olie eller gasfyr. Der kan dog være problemer forbundet med udskiftningen. En varmepumpe vil ikke kunne levere de samme høje fremløbstemperaturer som et olie- eller gasfyr. Det vil betyde, at husets radiatorer ikke vil kunne afgive ligeså høj varme. Det er ikke sikkert, at det er et problem. Radiatorerne skal bare være store nok. Det er selvfølgelig en problematik, som vi hjælper med, i forbindelse med, at vi giver et tilbud på installation af en luft til vand varmepumpe.

Hvis huset har gulvvarme, er det helt ideelt at få installeret en varmepumpe. Gulvvarmesystemer kræver ikke en særlig høj fremløbstemperatur, og det kan varmepumpen sagtens levere.​